Liefdevolle balans in relaties

Liefdevolle balans in relaties

In een liefdevolle relatie hoef je niet te vechten en je best te doen. Zeker wanneer je de liefde voor jezelf echt kunt voelen. Maar in werkelijkheid kan het toch lastiger zijn dan je wellicht zou willen. Het ego, de mannelijke energie kan heel sterk aanwezig zijn, waardoor je het gevoel van liefde soms even kwijt lijkt te zijn. Op dit moment is er een grote shift gaande, hier gaan we allemaal doorheen. deze shift vertelt ons iets heel belangrijks…

Maanenergie

De maan energie, die in verbinding staat met onze vrouwelijke energie brengt dit aspect nu aan het licht. En dat is tijdens de volle maan nog meer voelbaar! Zeker wanneer je hooggevoellig ( HSP) bent kan dit heftig aanvoelen. Maar toch gebeurd er iets moois… We leren weer om vanuit ons hart te leven. En krijgen  weer meer toegang tot onze vrouwelijke energie.

De mannelijke  energie en vrouwelijke energie zijn op zoek naar een nieuwe balans

Elke verandering brengt in eerste instantie onrust. Maar is nodig om weer tot een goed evenwicht te komen. De mannelijke energie heeft ons mens ZIJN gedomineerd. In het ‘willen’ naleven van de concepten die voorkomen uit de ‘IK’ het ego. Het denken en het voelen gaan dwars door elkaar heen. En lijken volledig in gevecht te zijn. Op mondiaal vlak is dit zichtbaar in hoe we ons leven onder controle willen krijgen. En verlangen naar schijn vrijheid. De vrijheid vanuit het concept, het bekende, het vertrouwde zoals het ego dit bedenkt…

De vrouwelijke energie wordt steeds sterker en gaat voorbij het denken

In relaties, wil je dat het altijd zo blijft zoals het is geweest (ego) Maar de vrouwelijke energie wordt steeds sterker. En dat is niet voor niks. We worden uitgenodigd om echte connecties te maken die voorbij het denken gaan en verbonden zijn met onze werkelijke behoefte; LIEFDE!

We zijn gewend om de liefde alleen te kunnen voelen vanuit de liefde die je van buitenaf ontvangt. In ons mens zijn is het de mannelijke energie die veelal dominant is. En dan als doel heeft om de vrouwelijke energie, ons voelen onder controle te krijgen. ‘Niet voelen en doorgaan’ is wat deze mannelijke energie  het ‘zelf’ veelal commandeert om te doen. En op deze manier een schijnveiligheid en geborgenheid creëert. Krijg je deze liefde niet dan ontstaat er onrust vanuit de gedachten, de mannelijke energie.

Het concept liefde in relaties

De grote neiging is er om angstvallig vast te klampen aan het concept liefde zoals je dit kent. (In mijn blog: Waardoor dooft het liefdesvuur in de loop van de tijd in een relatie?  lees je meer.) Angst, onzekerheden en oude trauma’s worden zichtbaar. We gaan hierdoor heen en de strijd kan soms heftig voelen, tenminste als je de strijd met je angsten aangaat. En bang bent om je eenzaamheid te voelen. In liefde en relaties kan het zijn dat de verwachtingen naar de ander zich uitvergroten. Het communiceren met elkaar lijkt alleen nog maar het communiceren van hoofd tot hoofd. Je lijkt elk een andere taal te spreken. Het vasthouden aan wat je kent, de angst om  alleen te zijn is groot. Weet  dat je nooit alleen bent. Je krijgt de kans om een weer echt in relatie te zijn jezelf. je mag via de ander de relatie met je mooie zelf opnieuw aangaan. En dan werkelijk een hart tot hart verbinding aan gaan met je geliefde. Dat zijn relaties, zonder voorwaarden, waar je volledig jezelf kunt zijn en jij je onafhankelijk voelt.

Kom je daar samen niet uit en heb je het gevoel dat je aan de verwachting van de ander moet voldoen, dan heb je altijd een keuze. Maar kies vanuit je hart. Doe datgene waar jij van voelt dat dit goed voor jou is. Jij bent dit jezelf verschuldigd. Het is niet jouw taak om de ander goed te stemmen binnen een relatie zodat de ander zich weer gerustgesteld voelt. En jij het ego van de ander hebt weten te bedaren door de ego gedachten van de ander eigen te maken. Want dat is dan jouw ego die dan aan het werk is…

Realiseer je dat dit is jouw leven is. Het is aan jou om jouw leven zo in te richten dat je echt vanuit je hart jouw leven inricht. Het is een uitdaging en het zijn stappen, maar heb geduld en vertrouwen. De weg wordt je gewezen, je hoeft deze alleen maar te volgen!

De herinnering aan wie je werkelijk bent

We krijgen dit alles te ervaren om ons weer te herinneren wie we zijn en waar we werkelijk vandaan komen. En om erachter te komen dat eenzaamheid een emotie is dat voorkomt uit ons denken, het ego. Eenzaamheid bestaat niet. Alleen ‘ZIJN’ is de transformatie om thuis te komen. Spiritualiteit is niet iets dat je doet, het is het daadwerkelijk ‘ZIJN’. Een weg die we allen zelf hebben te maken en waar je mag ontdekken hoe je loskomt van vastgeroeste patronen en  concepten. Spiritualiteit is zonder moeten, zonder allerlei ‘oefeningen; en de ‘zaken’ die jouw ego je opdraagt om te doen. Spiritualiteit is een beleving! Een beleving die we elk op onze manier beleven zonder dat het ego er een vorm aan geeft. Het ervaren van je eigen spiritualiteit is de ingang naar liefde, de oneindige liefde. Liefde is dan ook geen concept. Liefde is wie we zijn. Liefde is onze vrouwelijke energie die in ons allemaal aanwezig is.

Jouw ziel is hier om via het aardse leven belangrijke lessen te leren

In ons mens ‘ZIJN’ is de wil van het ego groot. En kun je veel vanuit de wilskracht die het ego je meegeeft, dit komt nu langzaam teneinde. Je mag nu voelen wat je ‘zelf’ echt verlangt en daarnaar handelen. Doe je dit in overgave en zonder te oordelen, dan ontstaat er een nieuwe balans. En kun je vanuit je gevoel (jezelf) doen (ego) wat goed voor jou voelt. De samenwerking tussen het mannelijke en het vrouwelijke, , het ego  en het ‘zelf’ ons man ZIJN en vrouw ZIJN zal dan op basis van liefde ‘ZIJN’