Unlock yourself...

Elke onderneming begint bij jou!
Ik zie het leven zelf als een onderneming. En doordat ik geloof in het leven gaat het leven mij zowel zakelijk als privé goed af…. Maar dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Ik heb ook moeten leren doorzien dat alles wat ik onderneem bij mijzelf begint. Doordat ik vertrouw op wat mij wordt ingegeven, mijn hart hierin volg, blijf ik op mijn weg. Het ontwikkelen van een positieve mindset is wat mij hierbij dan helpt.
Er waren tijden dat ik mijzelf in de steek liet
Ik volgde niet mijn intuïtie, maar die gedachten, die mij van mijn geloof weghaalden. Ik geloofde eerder de ander dan dat ik mijzelf geloofde. Dat waren triggers om andere vaak destructieve gedachten te produceren. Door te doorzien, hoe mijn gedachten werken en welke kracht deze hebben, wist ik dat het produceren van positieve gedachten mij weer terug konden brengen op mijn weg. En dat dit tevens de ingang was tot een hoger spiritueel bewustzijn. Deuren gingen weer voor mij open. Ik liet mij niet langer van de wijs brengen door mijn negatieve gedachten. Ik realiseerde mij dat het maken van een positieve mindset ook leidde tot een andere uitkomst. En ik maakte bewust nieuwe formules van gedachten met een positief en dus ander resultaat! Mijn geloof was er weer, yeahhhh:)
Stel je eens voor dat jij meester bent over jouw gedachten, hoe zou jouw leven er dan uitzien?
Weet je dat we als mens per dag ca. 40.000 tot 60.000 gedachten per dag hebben? Dat zijn er dus meer dan 3000 per uur! Ons brein is zo gewend om zoveel gedachten tegelijkertijd te maken. We gebruiken dus de hele dag door onze gedachtenkracht. En aan elke gedachte hangen wij als mens een waarde of maken we een associatie. Collectief hebben we betekenissen gegeven aan woorden en die woorden resoneren dan in ons en geven een bepaalde energie. Maken we een negatieve associatie bij woorden ofwel gedachten dan voelen we de negatieve energie hiervan. Dit gaat gepaard met negatieve emoties en gedrag. Wanneer je bewust bent van jouw gedachten heb jij de keuze:
Je besluit om negatieve gedachten geen aandacht meer te geven
Je transformeert belemmerende gedachten naar gedachten die jou een positief gevoel geven. Een positieve mindset dus.
Wanneer je dit meester bent kun jij jouw gedachten sturen op een manier die jou helpt om dicht bij jezelf te zijn en in jezelf te geloven. Zodat jij jouw leven succesvol weet in te richten.
Bewust gedachten maken is hetzelfde als geloven in je eigen mantra
Positieve gedachten, gedachten die jou in een hoge energie brengen noem je affirmaties. En veel affirmaties samen noem je een mantra. Affirmeren doen we dus eigenlijk de hele dag! Het maken van affirmaties zijn gedachten die steeds weer terugkeren. Positieve gedachten dragen bij aan een positief gevoel. En positieve acties. Maar vaak affirmeren we negatieve en belemmerde gedachten en dit brengt ons negatieve emoties en negatief gedrag, Hiermee staan we dus in een lagere energie. Terwijl het juist die hogere energie is die ons vrij maakt en toegang biedt tot ons spiritueel bewustzijn.
Realiseer je dat alles energie is
Je gedachten zijn ook energie! Misschien herken je het wel dat wanneer iemand maar vaak genoeg zegt dat je er moe uitziet, jij je ook zo voelt. Wanneer je deze woorden en dus de gedachten van anderen gaat voelen en gelooft beleef je de kracht van deze woorden vaak ook zo. En dit werkt in jezelf precies zo… Wanneer je denkt dat jij niet goed genoeg bent of denkt ‘dit gaat mij niet lukken’. Dan wordt dit je geloof. En beleef je dit ook zo. De woorden krijgen de energie die jij eraan geeft. En met positief affirmeren herhaal je bewust en met hulp van jouw mind positieve gedachten. Je ervaart bewust de energie van deze positieve mindset. In bijvoorbeeld het boeddhisme wordt al eeuwenlang gewerkt met positieve affirmaties. De klanken van elke letter en deze met het juiste geloof herhalen werken als een positief recept op de geest. En openen je spiritueel, ze brengen heling, bescherming en verandering in je leven. Het boeddhisme kent veel mantra’s die horen bij een specifieke manifestatie van boeddha.
Maar ook veel bekende merken werken met affirmaties.
De meest succesvolle bedrijven en merken werken met slogans die vertrouwen uitdragen. Deze slogans zijn ontstaan vanuit het geloof in het product of dienst dat zij aanbieden. Dit kun je ook zien als affirmaties, mantra’s waar een bedrijf in gelooft. Denk aan:
Miele “Er is geen betere”
Ajax “stronger than dirt”
Nike “Just do it”
L’oreal “Because you are worth of it”
Merci “merci dat jij er bent”
Esther Stevens – “Free your soul and take the lead”
Etc… Door deze affirmaties kracht te geven en te gebruiken in elke reclame uiting, beïnvloedt dit de mind. In eerste instantie vanuit de ondernemer zelf. Dagelijks word jij als consument via de media beïnvloed met deze affirmaties van een onderneming. Dit werkt behalve op de mind ook door op het onderbewuste en zonder dat je het door hebt word je in een staat van hypnose ofwel trance gebracht en weet je welke product een ‘goed product’ voor jou zou zijn… Dus eigenlijk weet je ook in deze context al hoe je moet affirmeren, alleen doe je dit niet altijd bewust!
Het enige wat je nu hoeft te doen is de kracht van jouw positieve mindset te gebruiken
Dit brengt jou terug naar jezelf. Jouw kern! Wanneer je hier echt jouw geloof in legt, weet ik zeker dat dit je helpt om van jouw leven een succesvolle onderneming te maken. En jij de ingang van jouw positieve gedachten weet te gebruiken om jezelf spiritueel te openen. Om van jouw leven, jouw onderneming ook een succes te maken, dicht bij jezelf, vanuit je hart!.

Succes!

Esther Stevens